Известие

Collapse
No announcement yet.

Колко е нормално според вас

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колко е нормално според вас

Колеги в началото на май си купих една 156 селеспийд 155 конски сили. От тогава до сега съм минал малко повече от 7000км. Проблеми почти никакви освен неработещ термостат с които си я купих и го подмених веднага почти.
    Колата работи, върви, държи се идеално само че под 15 на сто в града не пада.
    Диагностики мина 2 пъти в Динекспрес в Пловдив и според компютъра всичко е перфектно. Като карам аз разход около 18 градско и 12-13 извънградско. Не че ми е проблем, но не притеснява факта, че ауспуха е черен и маслото мирише на бензин което ми се струва ненормално при условие, че от Динекспрес казват, че колата е перфектна. Вярно е че забележки по вървенето няма, но мисля, че маслото не трябва да мирише на бензин.
    Между другото тези от Динекспрес нещо много не ми харесват........ това си ми е лично мнение.

а всъщност имах и един малък проблем друг които се изразява в неразбиретелство на една от любимите ми жени с една мантинела със скотост 150 км в час . Оказа се че алфите са здрави коли и се размина само със сгънати калници врати и малко потрошени брони, но все пак в движение и дори с отварящи се врати и доста ефектни звуци при отваряне . Този проблем обаче се реши лесно.
    Избягвайте да събирате на едно място дива жена, бърза кола и мантинела може да е опасно за жената.

Това беше ироничната част а инъче ако може някой да каже нормално ли е всичко видимо да е наред и да го има високия разход, черния ауспух и мириса на бензин от маслото ще съм благодарен. В Динекспрес са на мнение, че по-добре от това няма на как да е колата, нооооооооооооо не мен тия хора не ми харесват. Прекалено умен вид си дават при условие, че пред очите ми с ръчкане на компютъра докараха една друга алфа май 159 до състояние на тотален блокаж и отказ да пали (или поне аз до там видиах да водят експериментите им) при условие, че колата си дойде на собствен ход и собственика само искаше да се разкодира нещо, че сменил акумолатор .
    Затова питам и вас.
    Мерси предварително

Мириса на бензин в маслото до някъде е нормален при каране градско. Но като разбирам при теб ауспуха е черен. И при мен го има този проблем и моята гори много. При ме обаче стойноста на ламбда сондата се промениа изкл'чително бавно и в повечето случаи лъже, че сместа е бедна. При мен даже и грешка си дава. Ако ламбдата реагира добре като време, но пак показва грешно, то компютъра няма да изврещи.

Просто смени ламбдата. Тя е консуматив и се сменя на всеки 100 000 км.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

ако намеря утре я сменям ако не в понеделник. Даже я видях каде е когато вдигаха колата за оглед отдолу мога и сам да я сменя. На лесно място е. Мерси. Само една ли е сондата че на БМВто май ми са две да не са и при тази кола две а да съм видял само едната???
      Ауспуха наистина е черен покрит със нещо като сажди като при дизел а масло не гори изобщо.

Comment

Същия си като мен. Ако ти е Евро 2 колата ти е с 1 ламбда. Преди катализатора. Аз моята ще я сменям сега в понеделник.

Comment

Жоро видях,че си от Пловдив,иди срещу Бриколаж над Лук Оил в сервиза да ти я качат на комп,там си смених ламбда (сложих универсална) 160лв с труда.
          Бензин в маслото иди да пуснеш дюзите на ултра звук,може някоя да препикава !
          Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
          159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
          NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Първоначално публикувано от oem
            Мириса на бензин в маслото до някъде е нормален при каране градско. Но като разбирам при теб ауспуха е черен. И при мен го има този проблем и моята гори много. При ме обаче стойноста на ламбда сондата се промениа изкл'чително бавно и в повечето случаи лъже, че сместа е бедна. При мен даже и грешка си дава. Ако ламбдата реагира добре като време, но пак показва грешно, то компютъра няма да изврещи.

ми да, нормално е, особенно ако си сипваш бензин в маслото......

ако намеря утре я сменям ако не в понеделник. Даже я видях каде е когато вдигаха колата за оглед отдолу мога и сам да я сменя. На лесно място е. Мерси. Само една ли е сондата че на БМВто май ми са две да не са и при тази кола две а да съм видял само едната???
            Ауспуха наистина е черен покрит със нещо като сажди като при дизел а масло не гори изобщо.
            ако си вземеш оригиналната сонда с буксата , лесно ще я смениш сам, но иначе внимавай каква сонда ще вземеш- универсалните които излизат са два вида- едната е с маса на корпуса а другата е с кабел. абе най добре я закарай да ти я сменят, хем след това ще ти изтрият грешките в компютъра.
            Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
            sprint tropheo
            155/1.8
            156/2.0 Selespeed

Comment

След "механичната" смяна на ламбдата, задължително трявба
              да се направи адаптация на компютър, за да разбере
              колата, че сте сменили ламбдата, в противен случай все едно нищо не сте сменили!
              ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Първоначално публикувано от Tinoto
                След "механичната" смяна на ламбдата, задължително трявба
                да се направи адаптация на компютър, за да разбере
                колата, че сте сменили ламбдата, в противен случай все едно нищо не сте сменили!
                затова говоря и аз
                Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                sprint tropheo
                155/1.8
                156/2.0 Selespeed

Comment

Първоначално публикувано от vovata
                  Жоро видях,че си от Пловдив,иди срещу Бриколаж над Лук Оил в сервиза да ти я качат на комп,там си смених ламбда (сложих универсална) 160лв с труда.
                  Бензин в маслото иди да пуснеш дюзите на ултра звук,може някоя да препикава !
                  Много си дал ...
                  За оригинална на доста под тази цена - пишете ЛС на колегата spe4elist

Comment

Първоначално публикувано от fiore
                    Първоначално публикувано от oem

ми да, нормално е, особенно ако си сипваш бензин в маслото......

ако си вземеш оригиналната сонда с буксата , лесно ще я смениш сам, но иначе внимавай каква сонда ще вземеш- универсалните които излизат са два вида- едната е с маса на корпуса а другата е с кабел. абе най добре я закарай да ти я сменят, хем след това ще ти изтрият грешките в компютъра.
                    Защо да не е нормално? Ако я кара студено и на къси разстояние маслото си мирише на бензин. Да я опъне на дълго ще спре да мирише.

Проблема обаче си го има. Богата смес.

Comment

Колега, един съвет от мен - не си карай, за каквото и да е било повече колата при тези кретени от Динекспрес. Не вярвам да има някой колега от Пловдив ,който да отрече, че по-големи профани и скъпари от тях няма . Ефектът от диагностика при тях, в повечето случаи клони към 0-ла. Можеш да пробваш в кичука- сервиз Формула (бул. южен ).
                      Като купуваш сонда виж, как стои въпросът с гаранцията, защото помня, че когато на времето сменях на моята ми дадоха гаранция една година, но само при условия, че ми я монтират те.(бях я купил от Бош-а, на кукленско)
                      97'Alfa Romeo 145 1.6 BOXER - Sold Out
                      02' FIAT PALIO 1.2 Weekend
                      Accord i-ctdi 2.2 Executive

Comment

Working...
                      X